Als ik een blokfluit hoor, wordt mijn hart aangeraakt. Mijn instrument, mijn favoriet! Om de liefde voor het instrument te delen, en de vaardigheden voor het bespelen ervan, geeft ik al heel lang les, met ongelofelijk veel plezier. Er is niets leuker dan uit te vogelen, hoe iemand dingen aanleert, en dan manieren te bedenken om dat mogelijk te maken. En als een leerling een nieuw instrument uitkiest en aanschaft, met mijn deskundige hulp, en huppelend van blijdschap de deur uitgaat, om vervolgens met nog meer plezier en inzet wéér verder te groeien in zijn/haar spel, dan is mijn dag helemaal goed!

Heb je vroeger blokfluit gespeeld? Ben je opnieuw geïnspireerd, door b.v. een concert of CD van Erik Bosgraaf, Lucie Horsch of Michael Steger, de jonge, virtuoze en creatieve blokfluitspelers? Of door een opname van de Royal Wind Music? Ken je anderen die samen spelen? Wil je zelf ook (weer) genieten van muziek, van samen spelen?

Of je bent jong, en je wilt graag een muziekinstrument leren bespelen, Blokfluit heeft de naam heel simpel te zijn, en toch gaat er een enorme rijkdom aan mogelijkheden en prachtige muziek schuil achter dit instrument. Dat ga je allemaal ontdekken als je het leert bespelen. En je ontdekt, dat blokfluit heel wat minder simpel is dan gedacht…! Kijk alleen al naar de verschillende soorten: sopraan, alt, tenor, bas, grootbas, enzovoort!

Misschien is het nu tijd voor lessen in blokfluit en oude muziek bij Hanny Geerlings. (lees verder onder de foto…)

Foto: Jos Post

Foto: Jos Post

Zij geeft les aan spelers van alle niveau’s, van beginners tot gevorderde spelers, van jong tot oud.

Lessen omvatten blokfluit-techniek, ademtechniek, en daarnaast muzikale aanwijzingen, muziektheorie, uitvoeringspraktijk en muziekgeschiedenis.

Alle blokfluiten kunnen aan bod komen: sopraan, alt, tenor, bas, zelfs grootbas. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel uit te maken van een ensemble.

Voor inlichtingen en aanmelding: bel 050 – 5344606