Naast muziek is fotografie Hanny’s grote passie. Kijken met je oren en luisteren met je ogen. Zij heeft diverse exposities gehad, en opdrachten voor ansichtkaarten.

“Luisteren met je ogen en kijken met je oren”

St. Hippolytuskerk Olterterp.

Ik heb me laten inspireren door deze prachtige plek, en door steeds met andere ogen te kijken en te luisteren naar het verhaal van de plek, heb ik in beelden de essentie kunnen vangen van het gebouw, de kerk, de stilte en de rust. Voor mij is dit een plaats waar ik even stil kan zijn, en altijd voel ik de energie en de kracht van de kerk en de ruimte er omheen.

Het gaat mij er vooral om, om de prachtige vormen in het geheel én in het detail te laten uitkomen.
In die vormen vind je op vele manieren de gelaagdheid van de dingen terug: van licht en spiegeling, van dichtbij en veraf, van verleden en heden, van de jaargetijden, van het weer.

De foto’s zijn gemaakt in de loop van de afgelopen acht jaar. Ik kom hier in alle seizoenen, waardoor je hetzelfde onderwerp vaak terug ziet komen. Door het veranderende licht, de verschillende soorten weer, ontstaat steeds weer een andere sfeer, andere vormen, andere kleuren.

De natuur rondom de kerk is op elk moment in het jaar mooi. De vijf oeroude beuken staan als koene wachters stevig met hun voeten in de aarde; de tamme kastanje is kromgegroeid, maar schittert het hele jaar door en draagt ieder najaar weer een vracht aan kastanjes.

(Inmiddels is helaas één van de vijf beuken verdwenen… hij was ziek.)