Hanny Geerlings is geboren en opgegroeid in Twente; sinds haar studietijd woont ze in de provincie Groningen. Zij studeerde hoofdvak blokfluit bij Ku Ebbinge aan de conservatoria van Enschede en Groningen, waar ze haar einddiploma behaalde. Daarna volgde zij opleidingen op het gebied van psychologie, coaching en communicatie. Zij volgde aan het Conservatorium in Utrecht de Kurt Thomas Cursus voor koordirectie, voor a-capella koor én voor koor, orkest en solist.

Zij heeft al meer dan 35 jaar ervaring als docent blokfluit en oude muziek; daarnaast is zij dirigent, begeleider en coach van diverse instrumentale ensembles en koren. Zij is dirigent van Kooriander en Zangvereniging Door Eendracht Sterk (DES), beide in Groningen, en zij leidt de blokfluitensembles van Huismuziek Groningen. Zij ontwikkelt en geeft cursussen op het gebied van muziek in combinatie met diverse vakgebieden, zoals Heel je leven met Muziek (muziek en zingeving); Muziek en Communicatie; Muziek en Samenwerking. Ook is zij docent in cursussen van Huismuziek, o.a. in Utrecht en Noord Brabant.

Hanny initieert, organiseert en leidt projecten voor blokfluitisten (de Noordelijke Blokfluit Band Dagen, Bach in de Zomer, Händel in de Herfst en 27 januari 2018 Peter en de Wolf!), voor koorzangers (het Matthäus Project Haren; zie elders op deze site), voor muziekliefhebbers (De Muzieksalon, waar mensen (verder) kennis kunnen maken met klassieke muziek. Op diverse locaties in Groningen, Haren en Glimmen; op aanvraag).

Zij houdt zich bezig met muziekeducatie in de ruimste zin: mensen laten kennismaken met vormen van muziekbeleving en muziekeducatie.

Hanny is voorzitter van het bestuur van Huismuziek, Vereniging voor Samenspel en Instrumentenbouw. Deze landelijke vereniging verzorgt cursussen (leden én niet-leden), ieder jaar rond 1 mei verschijnt het nieuwe Cursusprogramma (www.huismuziek.nl). Om een voorproefje te geven van een aantal nieuwe cursussen vindt op 22 april 2018 Proeflokaal Huismuziek plaats in Akoesticum

In het Noorden is Hanny voorzitter van Huismuziek Groningen; het bestuur organiseert ieder voorjaar een orkestproject, waarin bespelers van alle instrumenten grote orkestwerken uit de muziekliteratuur komen spelen o.l.v. Reinout Godschalk. Tot nu toe waren dat: Symfonie nr. 5 van Beethoven (2009), Danse Macabre van Saint Saens (2010) en Symfonie nr. 6 van Beethoven (2011), De Schilderijententoonstelling van Moessorgsky (2013), de Notenkrakersuite van Tsjaikovsky (2014), Peer Gynt van Grieg (2015), en Bizet (2016) met delen uit Carmen en de Suite Arlésienne. Op 10 en 24 maart 2018 is er dan ‘Schubert’s Vijfde!’

Sinds 20 jaar is zij lid van het Noord Nederlands Concert Koor; zeer gevarieerd repertoire wordt samen met het Noord Nederlands Orkest uitgevoerd o.l.v. bekende dirigenten. Hoogtepunten in 2016, het 25 jarig jubileum van het NNCK, waren de uitvoeringen van de Vespers van Rachmaninov en Carmina Burana van Carl Orff; in februari staat het Requiem van Verdi op het programma.

Als lid van Coro Sine Nomine o.l.v. Annemieke Fictoor, houdt ze zich bezig met Renaissance- en modern repertoire.